Menü Bezárás

Betegtoborzás klinikai farmakológiai vizsgálatba

A RUB-INT Női Egészségcentrum vizsgálati központban klinikai farmakológia vizsgálatot folytatunk, amelybe további önkéntes résztvevőket keresünk.

A vizsgálatot és a felhívás szövegét az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYEI) az Egészségügyi Tudományos Tanács-KFEB etikai bizottság támogató határozatának birtokában engedélyezte.

A vizsgálatba olyan 18 és 70 év közötti D-vitamin-hiányos betegeket keresünk, akik eddig semmilyen D-vitamin pótlást nem kaptak, vagy csak kis dózisban kaptak vagy alkalmaztak (például multivitamin formájában nem több mint napi 1000NE D3 vitamint, így vérszintjük 16 ng/ml vagy ez alatti érték) és egyébként más súlyos és kezeletlen anyagcsere- vagy szívbetegségben, vesekövességben nem szenvednek.

Az önkéntes jelentkezőkön a szűrési viziten elvégezzük szükséges vizsgálatokat, beleértve a vizelet és D–vitamin vérszint ellenőrzését.
A vizsgálat célja a D3-vitamin készítmény feltöltő dózisú alkalmazásainak összehasonlítása 5 illetve 10 héten át, majd a kezelés eredményének fenntartására utaló utánkövetése a rákövetkező 5 héten át. A szűrésen megfelelt önkénteseknek 3 alkalommal kell viziten résztvenniük, mely viziteken betegvizsgálat és életviteli szokásainak és mozgásaktivitásának felmérése, valamint két alkalommal vérvétel és vizeletből laborvizsgálat is történik.

A szűrési vizsgálatok elvégzése ingyenesen történik, a résztvevőknek a vizsgálat idejére a szükéges D-vitamin és calium készítményeket térítésmentesen adjuk. A résztvevőket pénzbeli díjazás vagy más költségtérítés nem illeti meg.
____________________________________________________
Amennyiben felkeltette érdeklődését a vizsgálatban való részvétel lehetősége, kérjük keressen minket alábbi elérhetőségeinken

Előzetes telefonos bejelentkezés és további felvilágosítás:
Dr. Takács Orsolya: 06/20 3928 123; 
RUB-INT Női Egészségcentrum: 06/22 800 760