Menü Bezárás

18 év feletti policysztás ovárium szindrómában (PCOS) szenvedő nőket keresünk klinikai farmakológiai vizsgálatba

A Semmelweis Egyetem I.sz. Belgyógyászati Klinika gyógyszerkutatási részlegén klinikai farmakológia vizsgálatot folytatunk, amelybe további önkéntes betegeket keresünk.

A klinikai vizsgálatot és a felhívás szövegét az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYEI) az Egészségügyi Tudományos Tanács-KFEB etikai bizottság támogató határozatának birtokában engedélyezte.

Kik vehetnek részt a vizsgálatban ?

A vizsgálatba olyan 18 év feletti policysztás ovárium szindrómában (PCOS) szenvedő nőket keresünk, akik nem állnak hormonális gyógyszeres terápia vagy metformint kezelés alatt és akiknél a laborvizsgálatok vagy a tünetek férfihormon túlsúlyt mutatnak (mint pl. fokozott szőrnövekedés, pattanásos-aknes bőrproblémák).

Mennyi ideig tart a vizsgálat ?

A vizsgálat 24 hétig tart, ezalatt a betegeknek kb másfél havonta összesen 7 viziten kell résztvenniük. A viziteken betegvizsgálat, három alkalommal nőgyógyászati ultrahang vizsgálat, 5 alkalommal vérvétel és laborvizsgálat is történik, amelyekn a beteg általános egészésgállapotát és a PCOS-ben történt változásait követhetjük figyelemmel. A betegek életmódjukra és tüneteikre vonatkozóan naponta naplót vezetnek.

A vizsgálatban résztvevőket pénzbeli díjazás nem illeti meg.

Hol lehet jelentkezni?

Amennyiben felkeltette érdeklődését a vizsgálatban való részvétel lehetősége, kérjük keressen minket alábbi elérhetőségeinken:

Előzetes telefonos bejelentkezés és további felvilágosítás:

Székesfehérvár: Dr Rubliczky Levente vezetésével

Dr Takács Orsolya

tel.: 06 20 3928123 (emailcím: drtakacsorsolya@gmail.com)

Szűrési időszak 2019 április 30.-ig

Betegtoborzás szövege (PAT15-PCODD) verzió: 1.0 dátum 2017 ápr 20.