Menü Bezárás

Gátizom torna

gátizom torna

Mózer Edit, testnevelő és gyógytestnevelő tanár vagyok. Munkám részeként már sok éve a kamasz korosztály testi egészségéért felelek, de bízom abban, hogy életmódbeli tanácsaim is pozitív irányba fejlesztették, fejlesztik diákjaim személyiségét. 

A tanítás mellett elvégeztem Kriston Andrea „intim torna” tréner- képzését, mely módszert 13 éven át oktattam. Azt követően elsajátítottam a nemzetközileg is elfogadott Kegel tornára épülő új felfogású funkcionális gátizom torna módszert, amely a legújabb szakmai irányelveknek megfelelően a legfrissebb ismereteket közvetíti. 

Az egészségvédő foglalkozásokon a résztvevők a gátizom torna, vagy medencealapi torna feladatainak elsajátítása mellett ajánlásokat is kapnak bizonyos életmódbeli változtatásokhoz.

 Minden korosztályból várom  a jelentkezőket, prevenciós vagy rehabilitációs célból.

Mindenkit, aki szeretné megtanulni és beépíteni a mindennapjaiba a könnyen megtanulható, új szemléletű funkcionális gátizom tornát és az életmódbeli ajánlások napi rutinba való beépítésével fejleszteni szeretné testi és lelki egészségét.

A foglalkozásokat 5×1,5 órás bontásban, hetenként, mindig ugyanazokon a napokon tartom. 

Bejelentkezés: +36 20 3603 881

Kicsit részletesebben a gátizomról és a gátizom torna jelentőségéről:

Testünk, rejtettségénél, szemérmünknél fogva ismeretlen terület a legtöbb nő számára. A székrekedés, az aranyér, a menstruációs görcsök gyakran rontják a közérzetet, a vizelet elcseppenése  a nők nagy százalékánál már fiatal korban is előfordul. A változókor közeledtével pedig tudatosan védenünk kell rejtett izmainkat az öregedés tüneteitől.

A kismamák gáti felkészülése a baba fogadására a várandósság alatt az egyik legfontosabb feladat, a  szülés utáni gáti regenerálódással egyetemben.

Miként tartsuk meg gátizmaink erejét, hogyan védjük a hólyagot, méhtestet, végbelet a süllyedésektől, mit tegyünk a szexualitásban résztvevő izmok fiatalságáért? Tanuljuk meg a gátizom torna gyakorlatait, végezzük otthon rendszeresen és jobbá válik a medencealapi izmok működése.

E „szégyentünetek” nem kell, hogy megkeserítsék a mindennapokat. Ezekkel a  gyakorlatokkal egyes nőgyógyászati, urológiai, proktológiai műtétekre a medence alapi izmok felkészíthetők, így a műtét utáni regenerálódás ideje csökkenthető. A szorgalmas gyakorlás hatásának műtétet kiváltó szerepe is jelentős. Objektív orvosi mérések bizonyítják, hogy az enyhe és középsúlyos stressz inkontinencia tünetei az érintettek  jelentős részénél teljesen megszűnhetnek  10 hét rendszeres gyakorlás után. A hüvely szorító erejének növekedése miatt, annak „pármegtartó” szerepe sem vitatható.  Az örömtelibb szexuális élet, a magasabb életminőség minden nőnek egyaránt jár.