Menü Bezárás

Kismama jóga

Szender Niki vagyok, birthlight nemzetközi kismama és babás jógaoktató, dúla és független szülésfelkészítő, Mummy Tummy tréner. 2002 óta elkötelezett híve vagyok az édesanyáknak. A saját háborítatlan szülésélményeim még inkább megerősítettek abban, hogy jó úton járok. Tudásom legjavát adom ahhoz,hogy támogassam, bátorítsam, megerősítsem a hozzám forduló nőket. A várandósság és az anyaság, néha nehézségekkel teli időszakában próbálok segítséget nyújtani azoknak, akik megtisztelnek bizalmukkal.

A babavárás egy nő életében a legcsodálatosabb időszak. A várandósság kilenc hónapját olyan fizikai és lelki változások övezik, melyek megoldatlanul pszichés és testi problémákhoz vezethetnek. Ehhez próbál segítséget nyújtani a kismama jóga, melynek módszerét Dr. Francoise Barbira Freedmann dolgozta ki.

A kismama jóga nem csak kíméletes, hanem hatásos is. Alapját a hatha jóga ászanái (testgyakorlatok), pránajámái (légzőgyakorlatok) és mentális technikái alkotják. Az ászanák erősítik, és rugalmassá teszik a testet, javítják a vérkeringést, nyugtatnak és növelik az energiaszintet. A speciális jógalégzés és relaxáció a lélekkel is csodát művel: lecsendesíti az elmét, növeli az önbizalmat és a saját képességeinkbe vetett hitet. Általuk elsajátítható a befelé figyelés és az összpontosítás.

Sok gyakorlás után az anyuka akár kapcsolatba is léphet leendő gyermekével, hogy már a korai időszakban minél szorosabbá váljon kettőjük között a szeretet és a bizalom.