Menü Bezárás

Fehérváron nyílt új női magánegészségügyi centrum – írja a Portfolio

február 8-án délután megnyitotta kapuit a RUB-INT Női Egészségcentrum Székesfehérváron, amelyben helyet kapott a Czeizel Intézet első magyarországi képviselete – jelentette be a társaság.

A székesfehérvári egészségcentrummal kötött szakmai együttműködés egy újabb mérföldkő a Czeizel Intézet életében. Most először nyílik lehetősége a szakmai profilja szinte teljes palettáját biztosítani egy másik intézmény keretein belül – olvasható a cég közleményében.

Dr. Rubliczky Levente, a RUB-INT Női Egészségcentrum vezetője a megnyitón hangsúlyozta, hogy a várandósgondozást komplex alapra helyezi a centrum, ehhez szükség van egy jó csapatra. Az alapító számára a Czeizel Intézet neve az etalon Magyarországon, így Merhala Zoltánt kereste meg, aki a kezdetektől támogatta az ötletet.

A Czeizel Intézet most először jelenik meg képviselet formájában Magyarországon, ezzel egy régi együttműködés újabb szakmai szintre lép” – árulta el Merhala Zoltán, a Czeizel Intézet vezetője. „Elsőként van lehetőségünk a szakmai profilunk szinte teljes palettáját biztosítani egy másik intézmény keretein belül” – nyilatkozta a vezető az újabb állomásnak tekinthető lépésről.

A Czeizel Intézet több, mint 20 éves fennállása óta már közel 200 ezer családnak biztosított a gyermekvállalással kapcsolatos vizsgálatokat és egyéb egészségügyi szolgáltatásokat. Elsőként vezették be Magyarországon a kockázatbecslésen alapuló Down-kór szűrést, ami mára a várandósgondozás része lett. Szintén az intézményben vált elérhetővé elsőként a magzati diagnosztika új korszakának is nevezett, újgenerációs szekvenáláson alapuló, non-invazív magzati genom vizsgálat is.

Forrás: Czeizel Intézet